Klik op het logo

                        

                       Klik op het logo

 

 

Laatste update 20/04/2017  Nieuws van Gerard

 
 

Geachte bezoekers

Voor op en aanmerkingen op een bepaald bericht op de website. Klik links op de e-mail button

 

 

 

20-04-2017

 

6 mei herdenking & uitreiking Pim Fortuyn Prijs


Op 6 mei 2017 is het precies 15 jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord.

 

Tijd en Locatie

Zaterdag 6 mei 2017 16:15 uur - 18:08 uur

De Pim Fortuynplaats aan de Korte Hoogstraat te Rotterdam

 

 

 

 

20-10-2016

 

Gebeurt er nog wat Woonstad?

 

Ja ik denk van wel want afgelopen maandag middag werd er aan de deur gebeld en kreeg ik bezoek van onze huismeester, die kwam vertellen dat 10 november aanstaande het bedrijf HERAS gaat beginnen met herstelwerkzaamheden aan het hekwerk en ook gelijk bij de andere hekwerken waarvan we al meer dan 10 jaar ellende van ondervinden. Was er dan niet eerder wat gedaan aan die problemen, ja zeker wel. En wel door de huisaannemer van Woonstad, maar die hadden naar mijn bescheiden mening en van anderen er een potje van gemaakt (oh dat mag ik eigenlijk niet zeggen, want deze aannemer is en was het daar helemaal niet mee eens. Maar ja als je als aannemer probeert iets te maken en de overlast wordt alleen maar erger erdoor, dan denk ik maar dan hebben ze het toch niet goed gedaan. Het antwoord wat je dan steevast van hen krijg/kreeg, ja zijn wij aannemer of ben u dat, nou ik niet maar heb ook over een langere periode het idee dat jullie als aannemer niet het juiste personeel hiervoor in huis hebben. Het gesprek eindigde dan altijd, door het pissig weglopen van degene die met de werkzaamheden?? bezig waren. Ach ja de waarheid kan soms hard en pijnlijk zijn, denk ik dan maar. Het kan voor mijn en sommige andere buren niet snel genoeg 10 november zijn om verlost te worden van slecht werkende hekwerken. Sommige mede bewoners zullen na het lezen van bovenstaande zich wel afvragen, maar er is toch in 2014 beloofd dat de hekwerken vervangen zouden worden door nieuwe, ja dat is inderdaad zo, maar degene die weer eens toen degelijke beloftes heb gedaan namens Woonstad zit alweer enige tijd op een andere afdeling en dus ........ Beloofd is nu dan dat de bestaande hekwerken na 10 november weer zullen werken zoals het hoort en niet zoals het de afgelopen 10 jaar is geweest.

 

 

24-09-2016

 

De afgelopen maanden ontving ik via het mailadres van mijn persoonlijke website hier meerdere malen de vraag, waarom ik hierop niets meer had geschreven sinds april. Was er dan niets te melden of ......

Nou het antwoord is wellicht even simpel als de vraag, het onbrak mijn een beetje aan de zin om nog verder te werken aan de site en ook overwogen om de website dus offline te gaan zetten.

Natuurlijk had ik de bijdrage hier kunnen beginnen met, Prinsjesdag en de algemene beschouwingen die daar op volgde, maar wat kan ik nog toevoegen aan wat vele met mijn hebben hebben gezien en gehoord. Het was wederom zoals elk jaar veel bla bla en het gaat allemaal veel beter in ons landje, althans als je het allemaal mag geloven. Ik kreeg meer de indruk dat het meer een vooruitblik was op de aankomende verkiezingen van maart volgend jaar.

Er hebben zich het afgelopen jaar wat dingen voor gedaan die ik als zeer negatief ervaren heb. Laat ik daarvoor ook even terug blikken op wat ik hier eerder schreef op 26-06-2014. Ja het binnenterrein is opgeknapt, maar de problemen met het hekwerk bestaan vandaag de dag nog steeds, hoewel nu is toegezegd dat er nu echt iets aan gebeuren (heb ik dat niet eerder gehoord? meer dan twee jaar geleden en daarvoor ook al meerdere jaren. Bijzonder kwaad was ik toen ik op 18 juli dit weer aankaarten bij twee medewerkers van onze verhuurder Woonstad, die erkende wel dat het probleem al jaren bestond, maar dat ik een negatieve instelling had ten opzichte van Woonstad. Ach ja vertelde ik hen, iemand mag niet negatief reageren op een probleem wat al meer dan tien jaar een probleem is voor bewoners en dat op de vele telefonische verzoeken en gesprekken niemand bij Woonstad de moeite neemt om te reageren. Zo ook in het geval van een lekkage die al jaren voortduurde en zelfs op een aangetekende brief aan de directeur Centrum/West geen invloed had (wat schreef ik, geen invloed? ja zelfs kwam daarop geen enkele reactie van die zijde) Nee hoor dan mag je van sommige dames en heren bij Woonstad niet negatief zijn. 

Ben niet iemand die voor elk wissewasje naar de rechter loopt, maar wel voornemens wanneer dergelijke zaken nog eens voorkomen de zaak voor zal leggen bij de Geschillencommissie waarvan Woonstad ook lid is.

 

Morgen 25 september is het alweer een jaar geleden dat mijn goede vriend en tevens voorzitter van Stichting Beeld van Pim, Rinus (Rien) van den Heerik zeer onverwachts was overleden, YNWA

 

 

 

20-04-2016
De Stichting Beeld van Pim en St. Vrienden van Pim Fortuyn organiseren op 

vrijdag 6 mei 2016 de herdenking van de moord op Pim Fortuyn.

 

Zie verdere informatie op www.stichtingbeeldvanpim.nl

 

 

 

04-04-2016

 

Het is dat het vandaag 4 april is anders zou ik na een ontvangen berichtje denken dat het een 1 april grap is.

Het berichtje luide D66 in Rotterdam bezorgd om biologische markt. D66 maakt zich zorgen over de toekomst van de biologische markt in Rotterdam, die elke dinsdag op het Eendrachtsplein wordt gehouden, het aanbod zou te wensen overlaten. Door raadslid Eeuwijk zijn schriftelijke vragen hierover gesteld aan het stadsbestuur.

Je vraag je af, of het stadsbestuur geen andere problemen aan het hoofd heeft, behalve te moeten antwoorden op biologische knollen en worteltjes.

Denk hierbij alleen aan vragen hoe het mogelijk is geweest dat er in appartement hier in onze stad, vorige week 45 kilo munitie is gevonden. Kogels welke gebruikt kunnen worden voor Kalasjnikovs.

 

 

01-04-2016

 

Zo na een aantal vervelende dingen in het leven (ook die gebeuren) de accu weer kunnen opladen, daar help het aankomende mooie weer natuurlijk ook wellicht bij.

Gisteren ook weer eens de tijd genomen om via internet de raadsvergadering te kunnen volgen. Leefbaar Rotterdam had bij monde van Tanya Hoogwerf een spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van de vier aangehouden terreurverdachten vorige week in Rotterdam West. Voordat ze goed en wel kon beginnen met haar betoog, werd ze constant onderbroken (ja hoe zal ik dat nou eens netjes schrijven) door het raadslid Bonte van GroenLinks, dit gaf voer aan het raadslid van NIDA, Nourdin El Ouali die dan ook maar gelijk steeds opmerkingen richting Tanya Hoogwerf ging maken. Van een debat kwam weinig terecht en het werd zelfs erg vervelend om het debat nog te kunnen volgen. Nou wist ik uit persoonlijke ervaringen van het bijwonen van Raadsvergaderingen dat (zuigertje) Bonte een heel irritant ventje kan zijn en vooral een hokjesgeest heeft en zijn inbreng bij debatten soms ver onder de maat zijn en graag anderen op de hak neemt. Bonte zei meerdere malen tijdens het debat dat Leefbaar Rotterdam een 'pyromaanpartij' was, waarop Leefbaar raadslid van Rij in woede naar Bonte schijnt te hebben geroepen "het hoofd van Bonte eraf te willen trekken" uiteraard behoren degelijke opmerkingen richting een ander raadslid van welke partij dan ook, niet gemaakt te worden, maar ik zeg er wel eerlijk bij het heel begrijpelijk te vinden. Zelf heb ik dikwijls op de publieke tribune zitten kijken en luisteren ook als Bonte aan het woord kwam en er ergens van binnen in mijn een lichte woede naar boven kwam.

Heb weleens aan hem persoonlijk gevraagd, of hij allang last had van een lekke koppakking.

 

Of je nou voetballiefhebber ben of niet, maar de voetbalwereld en daar buiten werd opgeschikt door het overlijden van Johan Cruijff op 24 maart. Op 68-jarige leeftijd overleed Johan in zijn woonplaats Barcelona, na zijn felle strijd tegen kanker.

Ik wens vanaf deze kant zijn gezin,familie,vrienden en kennissen heel veel sterkte toe met dit enorme verlies.

 

Zes april mogen we weer het stemhokje in, over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie, de Tweede Kamer stemde al voor dit associatieverdrag. De uitslag van dit referendum zal niet bindend zijn,de regering kan na de volksstemming een wetsvoorstel indienen om de wet toch in te laten gaan. Dus vraag ik mijn af? is het dan wel nodig om te gaan stemmen? In feite zeg ik gewoon NEE, want de Tweede Kamer stemde al voor dit associatieverdrag en dan zal onze regering net als indertijd bij de EURO en bij het referendum in 2005 over de Europese Grondwet ook de stem van het volk wel weer negeren.

Maar 6 april toch maar even het stemhoekje in met wellicht het gevoel van beter weten.

 

Fijne dag verder en een prettig weekend.

 

 

26-02-2016

 

Voor altijd in ons hart.

 

Tot groot verdriet van ons allen, hebben wij gisteren afscheid moeten nemen van onze geliefde Balou, onze Jack Russell Terriër (zij kreeg ooit van de buren de naam Koningin van de galerij) Zij zou op 6 maart a.s. vijftien jaar geworden zijn. Na twee maanden met bezoeken aan de dierenarts, verschillende onderzoeken en dieet voeding, kwam het afscheid aan haar toch nog zeer onverwachts.

Ze was lief, vrolijk, intelligent, levendig, onverschrokken, behoorlijk koppig en zeer temperamentvol.

Het gemis is groot en moeten terug denken aan de mooie jaren die wij met haar hebben gehad.

 

 

 

14-02-2016

 

Grappenmaker of toch Pinokkio.

 

Tijdens het eerste gehouden Correspondent’s Dinner heeft Mark Rutte (onze Minister President) laten zien dat hij meer in zijn mars heeft, dan alleen maar het land afbreken. Tijdens de eerste minuten van de uitzending dacht ik, nou die heeft in de afgelopen jaren veel beelden bekeken van Tommy Cooper, want daar stond zomaar een nieuw soort komiek. Het is dan ook niet verwonderlijk om in de media te hebben kunnen lezen, dat zijn eigen VVD achterban hem een rapport cijfer gaven over zijn optreden van een 8,3. Maar ja dan wel met die verstande om te weten (denk ik dan maar) dat er bij de VVD al vele andere komieken zitten, die samen met Rutte na de verkiezingen van volgend jaar met hem het RUTTE CABARET kunnen oprichten. Vreemd was het wel dat ik Rutte niet heb gehoord over de belofte, dat hij samen met Samsom (PvdA) bruggen zou gaan slaan (Regeerakkoord VVD – PvdA 29 oktober 2012)

Het is net als bij de nieuwe Botlek brug gebleven, want die heeft in de afgelopen tijd ook al vijftig keer in storing gestaan. Volgens die zelfde media, is het vertrouwen in de premier gestegen.

Wat een keer Correspondent’s Dinner, niet allemaal teweeg kan brengen. Kijk uit naar het vervolg, volgend jaar.

 

Fijne dag nog allemaal.

 

 

 

21-01-2016

 

De eerste drie weken van 2016 lopen alweer op zijn einde en in de politiek lijkt het ook steeds meer op zoals de winter momenteel verloopt, vandaag onder nul en het aankomende weekend waarschijnlijk enkele graden daar boven. De Tweede Kamer kreeg een nieuwe Kamervoorzitter, Minister Ard van der Steur (Justitie) moest voor de derde keer in zijn korte loopbaan als Minister flink door het stof. Na onderzoek van de zogenaamde commissie Stiekem (onder leiding van CU Tweede Kamerlid Schouten) bleef het onduidelijk of leden van de commissie stiekem in 2014 hadden gelekt naar de pers. Volgens een persbericht heeft die commissie NIET kunnen achterhalen of van het lekken van vertrouwelijke informatie vanuit deze commissie sprake is. Zelf zou ik niet kunnen bevroeden hoe men als Tweede Kamerleden achter de waarheid zouden kunnen zijn gekomen, of degene die wellicht had gelekt, bij de commissie binnen had moeten komen met een bord om zijn/haar nek met "IK WAS HET" Het is dat we de afgelopen jaren wel wat gewend zijn van het Pinokkio gedrag van sommige van onze volksvertegenwoordigers in ons kleine landje, anders zou je nog gaan denken dat het allemaal normaal is wat er gebeurt.

 

 

02-01-2016

 

In de eerste plaats wil ik vanaf deze kant iedereen een goed maar vooral gezond 2016 toe wensen.

2015 is weer omgevlogen en nou niet bepaald met alleen maar de leuke dingen in het leven, Wederom afscheid moeten nemen van een aantal vrienden en kennissen, die ons ontvallen zijn, maar waar ook in dit nieuwe jaar nog vaak aan terug gedacht zal worden.

Wat zal ons 2016 allemaal gaan brengen? Nou heb ik nog even in mijn glazenbol zitten kijken, maar ook deze liet het afweten, dus zullen we het gewoon moeten afwachten toch.

Nogmaals iedereen een goed maar vooral gezond 2016

 

 

01-12-2015

 

Nog een maand en we laten 2015 weer achter ons, wat zal 2016 ons weer gaan brengen? Als ik langs sommige straten loopt, dan zie ik hier en daar de kerstverlichtingen al weer branden, maar ja het moet nog Sint-Nicolaas worden, hoor dan sommige mensen zeggen. Gezellig toch die verlichtingen aan en binnen de huizen. Zelf doen wij al jaren niets aan Kerstmis om moverende redenen, welke verder geen uitleg nodig hebben. In 2015 heb ik weer een aantal vrienden en kennissen verloren aan bepaalde ziektes en dat brengt steeds weer een heleboel verdriet met zich mee, maar vergeten doe ik ze niet, ze zitten ingesloten in mijn hart. Het politieke landschap in ons kleine landje wordt er ook niet beter op, wat een domme beslissingen worden er toch dikwijls genomen en daarna probeert men er weer een draai aan te geven, van dat het allemaal zo goed gaat. Duizenden en nog eens duizenden mensen kunnen hun zorgpremies niet meer betalen en de voedselbanken komen als warme broodjes uit de lucht vallen. De politiek in ons land is ziek en niet zomaar een beetje ook, maar de vraag is er een alternatief voor handen? Wie het weet mag het zeggen. De bloedige aanslagen in Parijs van 13 november hebben de wereld weer op zijn kop gezet, tijdens een concert in het Bataclan werden meer dan honderd vooral jonge mensen gedood en was het totale leven in Frankrijk ontregeld. Even later was de stad Brussel het toneel van terreurdaden, al deze verschrikkelijke gebeurtenissen raken niet alleen de Franse en de Belgen, maar iedereen met een beetje gevoel in zijn/haar lijf. Het Kabinet Rutte geeft miljoenen euro's uit aan ditjes en datjes, maar vergeten vooral naar de zorg voor ouderen en minst bedeelde in onze maatschappij te kijken. Staatsecretaris van Rijn herkende zich niet in de problemen in de zorg, waar herkend die man zich nou nog wel in? vraag ik mijn af? waarschijnlijk niet eens meer in zijn eigen spiegels thuis. Rutte waarschuwde enkele dagen geleden de EU voor val zoals het Romeinse Rijk, in de Financial Times "Het Romeinse Rijk viel uit elkaar doordat de grenzen niet goed werden beschermd, dus de Europese Unie moet de grenzen beter gaan bewaken" aldus Rutte. Je vraag je af, hoe deze Minster President op een degelijk idee komt, maar ja met zijn academische studie geschiedenis, had hij toch ook wel moeten inzien dat de grenzen van ons landje allang beter beschermd hadden moet zijn. Maar het Kabinet Rutte heeft nu het garen uitgevonden (wit of zwart? dat weet ik niet) want met de achtentwintig regeringleiders van de EU en Turkije is overeen gekomen dat er drie miljard euro naar de vluchtelingen kampen gaat in Turkije, voor Syriërs. Tegen deze achtergrond staat wel de afspraak, over visumvrij reizen door Turken naar de EU. Op de vraag aan Rutte? Wordt er nu drie miljard euro overgemaakt naar de regering in Ankara, zie Rutte "uitdrukkelijk van niet. Het geld gaat naar de verbetering in de opvangkampen. Het is mogelijk dat het geld direct naar de ontvangers gaat en nooit langs Ankara komt. Maar garanties daarvoor zijn er niet. Premier Rutte heeft vorige week al in de Tweede Kamer gezegd dat dit geld niet is bedoeld om de Turkse regering te spekken. Er zijn waarschijnlijk voldoende partijen die deze geldstromen kritisch in de gaten houden" Ja ja garanties daarvoor zijn er niet en mogelijk dat, en er zijn waarschijnlijk voldoende partijen die deze geldstromen kritisch in de gaten houden. Antwoorden die volgens mijn een Premier onwaardig zijn, maar ja wie ben ik.

 

Ik denk wel weer even genoeg te hebben geschreven en met een wat optimistische blik vooruit kijken, want ten slotte is het bijna 2016, met nieuwe kansen, hoewel met dit Kabinet zie ik toch somberen tijden te gemoed, daarna nog een jaar en er zijn nieuwe verkiezingen, waarbij je de vraag mag stellen WAT DAN ? Ik weet het niet en u wellicht ook niet.

 

 

30-09-2015

 

 

27-09-2015

Vol ongeloof vernam ik gisteravond dat mijn goede vriend Rinus (Rien) van den Heerik vrijdagavond geheel onverwachts was overleden. Vele van ons wisten dat Rinus al enige tijd ernstig ziek was, maar hij bleef zelf in de afgelopen maanden positief denken, in de gesprekken die ik persoonlijk met hem had, liet hij zo nu en dan de hele andere kant aan mijn weten, maar mocht daar verder met niemand over praten. Rinus ik zal je blijven herinneren als een werkelijke vriend, die een grote mond had, maar een heel klein hartje en er was als je hem nodig had. Mijn gedachtes gaan uit naar zijn lieve vrouw Barbara, familie, vrienden en kennissen.

 

  Update betreffende de begrafenis van Rinus van den Heerik.

   

  Als eerste willen wij iedereen bedanken voor de vele reacties , doet Barbara en de familie goed.
  Ik
  ...heb geschreven over onze Rinus maar het was ook jullie Rinus .

  Rien wordt a.s zaterdag 3 oktober begraven op begraafplaats Hofwijk ( Overschie ),
  De plechtigheid begint om 11.00 uur.
  Na de begrafenis willen wij wanneer u in de gelegenheid bent met elkaar nog een afscheidsborrel drinken op zijn favoriete stekkie namelijk de Kantine ( Het Gebouw )van het Recreatieoord te Hoek van Holland.
  Zo heeft Rinus het namelijk gewild.


  John Bonte

 

17-07-2015

MH17
Vandaag is het precies een jaar geleden dat vlucht MH17 crashte boven het oosten van Oekraïne, de
Boeing 777-300 van Malaysia Airlines met aan boord 298 mensen, 283 passagiers en 15 bemanningsleden. 193 passagiers hadden de Nederlandse nationaliteit. Volgens steeds meer geluiden uit de media, is de MH17 door een Buk raket uit de lucht geschoten. Wie hiervoor verantwoordelijk is geweest laat tot op heden in het ongewisse. Er zal ook een herdenking plaatsvinden in Grabovo (Oost-Oekraïne) voor de slachtoffers van MH17. In Grabovo kwamen grote brokstukken en vele slachtoffers neer uit de Boeing 777 van Malaysia Airlines. In Nieuwegein zal een herdenkingsbijeenkomst zijn voor de nabestaanden van vlucht MH17 welke is georganiseerd door De Stichting Vliegramp MH17. De herdenking in het NBC Congrescentrum duurt van 14.00 tot 15.45 uur en heeft een besloten karakter. Hoofdofficier van justitie de heer Westerbeke heeft gezegd dat er ''heel veel aanwijzingen'' zijn dat vlucht MH17 is neergehaald door een Buk raket. De heer Westerbeke coördineert het onderzoek naar de ramp.

Te hopen voor de nabestaanden is dat de waarheid hoe de MH17 is verongelukt boven tafel komt, behalve dat de nabestaanden erg veel verdriet hebben om het verlies van hun dierbaren, hebben deze mensen vragen en nog eens vragen.

 

07-05-2015

PIM Fortuyn prijs.

Naast de jaren geleden in het leven geroepen Pim Fortuyn Award, welke voor de eerste maal werd uitgereikt aan Hans Smolders (Hans, de voormalige chauffeur van Pim en man die de moordenaar van Pim kon overmeesteren, voordat deze voorgoed in de anonimiteit kon verdwijnen) wordt er dit jaar voor het eerst De Pim Fortuyn Prijs uitgereikt, die er is gekomen op initiatief van zijn broer Marten Fortuyn. (het hoe en waarom er een nieuwe prijs moest komen na dertien jaar, is mijn een raadsel) maar goed men zal niets anders te doen hebben gehad. De Pim Fortuyn Prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt, in de jury zitten Marten Fortuyn, Joost Eerdmans, Rita Verdonk en Rob Hoogland. De prijs, zal aanstaande 15 mei wordt uitgereikt. Een van de genomineerde is oud-staatssecretaris en VVD Kamerlid Fred Teeven. Toen ik dat laatste uit de media vernam brak mijn klomp, want was dat niet die staatssecretaris die nergens een bonnetje kon vinden, over een bedrag wat aan crimineel was betaald? en waarbij hij zijn collega minister Opstelten mede tot aftreden dwong?

Jammer dat de jury ook niet eens hebben gekeken naar twee mensen die zich al dertien jaar hebben ingezet om de herdenkingen aan Pim Fortuyn in onze stad, levend te houden en die deze prijs vast en zeker verdiend zouden hebben. Maar ja dat zijn maar gewone mensen uit het volk. Rinus en Jennifer jullie hadden deze prijs echt verdiend. Maar nee, het moest weer een onder onsje zijn natuurlijk. Ojee wat heb ik nou weer geschreven op deze mooie zonnige dag.

 

26-04-2015

 

De Stichting Beeld van Pim en Stichting Vrienden van Pim Fortuyn organiseren op 

Woensdag 6 mei 2015 de herdenking van de moord op Pim Fortuyn.


Stichting Beeld van Pim en Stichting Vrienden van Pim Fortuyn nodigen u uit aan deze dag een passende invulling te geven.
 

www.stichtingbeeldvanpim.nl

 

19-04-2015

Waarom ??

Wederom kreeg ik vele reacties per email, op wat ik schreef hieronder op 11-04-2015. Bij deze waren er veel, met de vraag of ik werkelijk zo hekel heb aan de heer Ronald Sørensen. Nogmaals wil ik hierbij vertellen en schrijven beslist geen hekel aan deze persoon te hebben en zoals ik al eerder schreef dat ik "Toch heb ik altijd respect voor hem gehad en wat hij heeft gedaan voor Leefbaar een diepe buiging. Nee onze karakters botste met elkaar" en dat kan de beste overkomen zullen we maar zeggen. Het waren vooral de manieren waarop de heer Ronald Sørensen soms met mensen omging, die mijn verschrikkelijk hebben gestoord in de tijd dat hij bij Leefbaar zat. Dan denk ik vooral terug aan de tijd hoe het een en ander toen is verlopen met oud wethouder Rabella de Faria. Er was in een fractievergadering besloten dat men haar zou vragen om haar functie beschikbaar te stellen. Op de trappen van het stadhuis kwam hij haar tegen en kuste haar (dit ging de geschiedenis in als de "Judas" kus) ten slotte wist hij al bij voorbaad dat in het vervolg van de vergadering haar gevraagd zou worden om op te stappen. Ook was ik eens aanwezig bij een persbijeenkomst op het stadhuis met iemand die ook raadslid was en wat witte vlekjes op zijn schoenen had zitten, waar iedereen van de pers bij aanwezig was vroeg Sørensen aan die persoon "zo zit jij in die handel" terwijl die persoon gewoon aan het verven was geweest, ik vroeg toen aan Sørensen, waarom dat nou nodig was, zei hij "ach je begrijp toch wel wat ik bedoel" nou niet echt, maar vertel? dan moet je maar eens verder denken beste vriend en liep boos weg. En ja dat zijn maar enkele kleine voorbeelden hoe hij in die tijd omging met mensen. En zo waren er nog een aantal (kleine) incidenten die ik had met de heer Sørensen, maar een hekel aan hem hebben? BESLIST NIET, maar vrienden zullen we nooit worden.

 

11-04-2014

In de eerste plaats wil ik langs deze weg de bezoekers aan mijn site bedanken voor de vele reacties die ik ontving naar aanleiding van het stuk wat ik hier schreef op 30-03-2015.

Op 9 april jl werd ik weer een jaartje ouder, ja 65 en dan zou je in feite recht hebben op je AOW, maar dankzij ons kabinet Rutte dus niet, nee gewoon drie maanden wachten, toch is 9 juli ook niet meer ver weg zullen we maar denken. Veel reacties betroffen wat ik schreef over het verbreken van het herenakkoord wat bestaat tussen Leefbaar Rotterdam en de PVV. Hoe zou dat nou gekomen zijn? Nou zoals ik al eerder schreef als je de politiek zowel landelijk als de Rotterdamse een beetje heb gevolgd is dat denk ik niet zo heel moeilijk, maar laat ik daar verder iets van zeggen. Ik ken de oprichter van Leefbaar Rotterdam, Ronald Sørensen al jaar en dag, ja zelfs heb ik hem leren kennen op de trappen van het oude WTC, waar we toen met heel veel jongeren onze avonden aan het slijten waren (wat moest je anders in die tijd) later  toen ik hoorde dat hij en zijn vrouw Nel Leefbaar Rotterdam hadden opgericht, werd ik lid daarvan. Daarna is het contact met hem niet verlopen zoals ik had verwacht, in feite kreeg ik altijd het gevoel dat hij niet meer wilde weten wie ik was. Ik denk dat dit kwam, omdat ik soms anders dacht over bepaalde dingen dan hij en dat werd dan door hem niet gewaardeerd. Toch heb ik altijd respect voor hem gehad en wat hij heeft gedaan voor Leefbaar een diepe buiging. Nee onze karakters botste met elkaar, ik was maar gewoon dat lid van Leefbaar en hij de grote afgestudeerde schoolmeester en dat ook schoolmeesters het nogal eens verkeerd zagen, daar wilde hij niets van weten. Nee Ronald Sørensen had graag alleen maar JA knikkertjes in zijn buurt toen, terwijl vele anderen de kastanjes uit het vuur haalde voor de partij. Vooral de uitglijers naar mensen toe waarmee ik ook een soort band had in die tijd werden door hem volledig genegeerd en ja zelfs op een zijspoor gezet, omdat ze een andere mening hadden of te rechtse ideeën hadden volgens hem. Toen ik hem eens vroeg aan welke kant hij zelf stond in het politieke spectrum was de boot aan en heeft hij mijn als we elkaar nog eens tegen kwamen met veel moeite hallo en gedag gezegd. Enkele jaren geleden, na een herdenking aan Pim Fortuyn beloofde hij mijn (onder getuige van vele anderen aanwezige) om eens het een en ander met elkaar uit te kunnen spreken, echter tot op de dag van vandaag is daar niets van gekomen. Nadien hebben Marco Pastoors en Joost Eerdmans 1NL opgericht, maar die partij haalde geen zetels bij de toen gehouden verkiezingen. Weer iets later heeft Geert Wilders naar het schijnt Sørensen gevraagd te hebben om voor de PVV in de Eerste Kamer te gaan zitten. En dat deed Sørensen, al kreeg hij wel enige ongenoegens hierover met zijn (goede) vriend Marco Pastoors. Nu zijn termijn in de Eerste Kamer afloopt wil hij (vernomen uit betrouwbare bronnen) weer eventueel Voorzitter worden bij de Leefbaar club. Waarom? om Leefbaar en de PVV te kunnen samen voegen? Ik zou zeggen, Sørensen ga van je AOW en pensioen genieten, het is mooi geweest. Leefbaar zit op een redelijk goede weg, dus zet die samenvoeging van Leefbaar en de PVV gewoon uit je hoofd. Volgens Joost Eerdmans wethouder voor Leefbaar Rotterdam, gaat de PVV het niet redden, ze staan overal waar ze meedoen aan de zijlijn en niemand wil met ze samenwerken (maar zoals ik al eerder schreef, dat heb ik weleens meer gehoord van politici en ik hoor het Rutte indertijd ook zeggen)  Hoop nog eens wat van je te mogen vernemen Ronald en anders lekker genieten op de camping in het mooie Zeeland, met vrouw, kinderen en kleinkinderen.

 

30-03-2015

Zo de verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn weer achter de rug en dus zie je maar weinig politici op je tv toestel, wat voor mijn wel een verademing is. Natuurlijk is het geen verplichting om er naar te kijken, maar de nieuwsgierigheid heb toch de overhand, als degelijke figuren iets te melden denken te hebben aan het Nederlandse volk. Vooral moeten lachen om onze Minister President, die nu probeerde het CDA over te halen voor samenwerking, hier een schouder klopje, daar een complimentje aan partij voorzitter Buma. Het was vooral herkenbaar en moest gelijk terug denken hoe hij schouderklopje en complimentjes gaf aan Geert Wilders, toen hij met de PVV een kabinet wilde vormen, nou we weten allemaal hoe dat toen is afgelopen, wat een glad janus is dat toch. Maar het waren nu dus Provinciale Statenverkiezingen en de VVD en PvdA hadden geen meerderheid in de Eerste Kamer en na deze verkiezingen nog minder dan ervoor. Bij monde van partijvoorzitter D66 Pechtold (de grootste winnaar van deze verkiezingen) moeten meer wensen van zijn partij gehonoreerd worden. In Rotterdam werd de PVV met 16,7 procent van de stemmen de grootste partij, bij een opkomst van slechts 35,5 procent. Na de verkiezingen liet Geert Wilders weten de volgende Gemeenteraadsverkiezingen mee te willen doen in onze stad, ondanks het herenakkoord wat al enige jaren bestaat tussen Leefbaar Rotterdam en de PVV. Volgens Joost Eerdmans wethouder voor Leefbaar Rotterdam, gaat de PVV het niet redden, ze staan overal waar ze meedoen aan de zijlijn en niemand wil met ze samenwerken, aldus Eerdmans (Ja dat heb ik weleens meer gehoord van politici en ik hoor het Rutte indertijd ook zeggen) Maar persoonlijk vindt ik het een beetje beschamend dat een gemaakt herenakkoord verbroken gaat worden, maar ook dat is politiek. Als je een beetje nadenkt en de ontwikkelingen in de Rotterdamse en landelijke politiek heb gevolgd dan weet je ook wel hoe het een en ander tot stand is gekomen. Laat ik daar voorlopig maar niet verder op ingaan, anders krijg ik weer boze e-mail te verwerken. Waar ik wel heel benieuwd naar ben is, wie van de Leefbaar club en dan met name zittende raadsleden en ex-raadsleden en/of bestuurders zullen overstappen naar de PVV, en deze naar mijn bescheiden mening het gedachtegoed van Pim Fortuyn de rug toe keren, ja sorry zo denk ik erover.

Fijne wat stormachtige maandag nog gewenst.

 

09-02-2015

Ze zijn weer niet weg te slaan van je tv, ja je kan de tv niet aanzetten of ze zijn massaal te zien in de vele tv-uitzendingen. Gisteren bij buitenhof PvdA leider Diederik Samsom, vorige week bij Eva Jinek o.a. Hans Wiegel -Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Henk Bleker, voormalig Staatssecretaris Landbouw. Er zijn zeker binnenkort weer verkiezingen? Ja dat klopt en wel op 18 maart aanstaande, voor de Provinciale Staten. En ja, voor die tijd moeten ze natuurlijk weer even hun gezichten van de goede kant laten zien toch. Zo ging het vorige week ook bij mijn, liep even door de wijk en hoorde iemand roepen en vroeg mij, waarom ik niet naar de vergadering was gekomen in gebouw De Gouverne, er was daar een vergadering geweest op 21 januari van de Gebiedscommissie Centrum over het Actieplan Woonoverlast en over dat plan wilde de Gebiedscommissie Centrum graag met de bewoners in gesprek en er kwam ook een (nieuwe) overlastcoördinator in de wijk. Zo zo het kan niet op zei ik, maar de meeste weten al best wat er speelt in de wijk en dat is niet van vandaag of gisteren. En die (nieuwe) overlastcoördinator is zeker weer iemand, die al jaren zelf buiten Rotterdam woont, vroeg ik? Nou dat wist hij/zij dus niet. Van andere kanten vernam ik, dat men de boel goed gingen aanpakken, men was verschillende dingen spuugzat en ze gingen er bovenop zitten. Ach ja zei ik, dat hoor ik ook al jaren en waar gaan ze bovenop zitten? Op hun stoel zeker achter hun bureau wellicht? Nee sorry maar wil graag wat afstand nemen van dat gedoe, want ook ik ben het spuugzat en heb er al meer tijd ingestoken dan mijn lief is. Wil niets zeggen, over een aantal goede mensen die zitting hebben in de Gebiedscommissie Centrum, want die zitten er zeker. Maar bij sommige mensen die iets te zeggen/vertellen hebben in de wijk, ben ik er toch wel achter, dat praatjes geen gaatjes vullen.

 

 

04-02-2015

Afgelopen zondag middag werd Rotterdam opgeschikt door een enorme explosie in de Moddermanstraat in de wijk Schiebroek, oorzaak is waarschijnlijk een gasexplosie geweest, de explosie heeft een grote ravage veroorzaakt. Een groot aantal appartementen zijn het komende half jaar onbewoonbaar er vielen dertien gewonden, waarvan twee ernstig. Er wordt gesproken dat de man die de explosie heeft veroorzaak psychische problemen had. De verhuurder van de woningen Havensteder heeft voor de eerste nacht gezorgd voor onderdak van de gedupeerde bewoners, maar liet weten daar niet mee door te gaan, bewoners moeten zelf op zoek gaan naar een onderkomen (later is de directeur hier gedeeltelijk op terug gekomen) Burgemeester Aboutaleb bracht kort na de explosie een bezoek aan de Moddermanstraat en liet aan de gedupeerde bewoners weten, de gemeente regelt opvang, bijvoorbeeld in een hotel, voor geëvacueerde bewoners die niet bij familie terecht kunnen. ,,Er slaapt hier in Rotterdam niemand buiten op straat, dus deze mensen ook niet'' Ondanks dat Havensteder nu toch meer gaat doen is er voor morgen een aangevraagd spoeddebat door LR, D66, CDA, SP, PvdA, VVD, GroenLinks en de PvdD in de gemeenteraad.

 

29-01-2015

Dat de verslagenheid van geen ophouden weet bleek wel weer, wederom ontving ik een rouwkaart in de bus, een familielid van mijn pleegvader (waarmee ik toch altijd regelmatig contact mee heb gehad in de afgelopen jaren) was onverwachts overleden. Ja. je wilt er niet aan, maar zal het toch steeds vaker mee maken dat mensen je gaan ontvallen als je zelf ouder wordt. Wilde vandaag nog het een en ander schrijven, maar heb er even geen zin an.

 

20-01-2014

Met verslagenheid heb ik vorige week kennis genomen van het toch nog plotseling overlijden van Han Snaaijer. Han was een zeer betrokken bewoner van het Oude Westen en zorgde maandelijks voor de uitgave van de buurtkrant. De afgelopen maanden dat ik nog weleens met hem in gesprek kwam in de wijk, vertelde hij dat het voor hem allemaal niet meer hoefde. Probeerde hem dan toch wat op te vrolijker, maar telkens was zijn reactie, nee Gerard het is allemaal zo veranderd dat ik geen zin meer heb in het leven. Han is op 15-01 jl, overleden.

 

10-01-2015

Naar aanleiding van de gewelddadige aanslagen welke plaats hadden gevonden in Frankrijk was ik naar de bijeenkomst op plein 1940 in onze stad gegaan. Een van de sprekers was onze Burgemeester, zijn speech ging door merg en been met o.a. de woorden 'Als de vrijheid van het woord bedreigd wordt, moeten we onze stem nog luider laten horen' Naast mij stonden twee mannen die zachtjes zeiden, mooie woorden maar dat zal niet genoeg zijn, de tijd van dialoog met dit soort tuig is nu wel voorbij. Ook deze woorden gingen bij mijn door merg en been. Draaide mij om naar beide mannen, om te vragen waaraan ze dan dachten, hierop kreeg ik geen reactie en liepen weg.

Behalve dat ik zeer geschrokken en aangeslagen was door de gebeurtenissen in Frankrijk was ik met stomheid geslagen over het bericht in de media betreffende een uitspraak van een Nederlandse CEO van het bedrijf Bayer, dat het nieuwe medicijn Nexavar tegen kanker alleen voor patiënten is die het kunnen betalen. Natuurlijk kost het ontwikkelen van een nieuw medicijn erg veel geld, maar als dit er dan is moet dit ook beschikbaar komen voor mensen die een dergelijk medicijn niet kunnen betalen, maar wel direct nodig hebben. Een grove schande dat een Nederlandse CEO van een bedrijf wat al jaren grof geld verdiend aan vele soorten medicijnen welke ze op de markt brengen een dergelijke uitspraak durf te doen. Hier is maar een remedie op, direct ontslagen moeten worden.

Miljoenen, wat schrijf ik Miljarden euro's verdwijnen naar het buitenland, maar wanneer er een actie is voor onze eigen bevolking is de opbrengst minimaal, hoe kan dat vraag ik mijn al jaren af. Wie het weet mag het zeggen.

Nog een fijne voortzetting van het weekend gewenst.

 

16-12-2014

Alle bezoekers Fijne Kerstdagen en een Gelukkig en Gezond 2015 gewenst

 

09-12-2014
Op 19 maart 2014 waren er Gemeenteraadsverkiezingen in onze stad en kreeg de stad een nieuw college met Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA. KENDOE werd het toverwoord voor het college programma 2014-2018. Ik persoonlijk heb nog niet veel kunnen merken van het KANDOE gebeuren althans, niet van de diensten die door dit college aangestuurd dienen te worden. Het begint er een beetje op te lijken dat bij o.a. 14010 bij sommige mensen daar een KENDOE NIET mentaliteit is ontstaan. Wanneer je daar naar toe belt, zitten er sommige mensen die je klachten niet serieus nemen en wat nog erger is, dat bepaalde personen als het hen niet aanstaat, gewoon de verbinding verbreken. Vorige week vrijdag belde ik, voor een enorme berg huishoudelijk afval welke was achtergelaten door bewoners die gewoon doodleuk aan het verhuizen waren geweest en het afval buiten hadden gegooid, ja zelfs deden ze dat vanaf de tweede verdieping op de stoep. Ik was echt niet de enige die hierover heb gebeld met 14010, gezien dat andere bewoonster gelijk al op donderdagavond hadden gebeld, toen die bewoners nog aan het verhuizen waren. Gisteren ochtend belde ik nog maar eens met dat fijne telefoonnummer en ik kreeg te horen, na het doorgeven van het meldingsnummer dat de afval berg was weggehaald die ochtend, nou niet dus want alles lag er nog steeds. De dame? die ik toen aan de telefoon had reageerde zeer geïrriteerd en jawel, de verbinding werd verbroken. Uiteraard belde ik daarna weer terug, maar kreeg natuurlijk een ander aan de lijn (ja zo gaat dat bij 14010) deze mevrouw stelde mijn niet teleur en verbond mij door met stadsbeheer en daar werd de klacht wel serieus genomen. Ik was behoorlijk boos over de gehele kwestie en heb een email geschreven aan de heer Joost Eerdmans (wethouder o.a. Buitenruimte) Toch te gek voor woorden, dat bewoners zo'n grote berg afval gewoon kunnen/mogen buiten gooien en dat een oud vrouwtje van 89 jaar een bekeuring kreeg omdat de afvalcontainers overvol waren en zij niet instaat was om haar vuilniszakje weer mee terug naar huis te nemen. Even nog iets van een andere orde, we moeten allemaal bezuinigen, het AOW pensioen staat weer onder druk en gaat zo maar even door. naar dat geldt niet voor EU president Van Rompuy, die zijn stokje overdroeg aan zijn collega Donald Tusk. In eerdere media berichten was te lezen dat hij een megabonus zou opstrijken van 630.000 euro, echter kreeg die arme man slechts 349.000 euro verspreid over drie jaar, Omdat hij 67 jaar is, heeft hij ook recht op pensioen van 4700.00 euro per maand. Hoe zat het ook alweer met uw pensioen? Maar gelukkig hebben we knuffel Matty, de mammoetknuffel, welke te koop is op Futureland op de Tweede Maasvlakte, na knuffel Olli van diergaarde Bijdorp is het weer fijn om wat te knuffelen te hebben toch. Zoals verwacht stijgen de zorgpremies weer per 1 januari aanstaande, onbegrijpelijk in feite. Uit cijfers die vandaag werden gepresenteerd door het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is gebleken dat zorgverzekeraars ruim acht miljard euro op de bank hebben staan en dat is veel meer dan nodig omdat ze maar ongeveer 3 miljard euro reserve moeten hebben. Ik heb het weleens meer geschreven, we worden gewoon belazerd.

Fijne dag nog, ga kijken of ik nog wat KENDOEN.

 

 

21-11-2014

Sta op tegen kanker

De televisie uitzending Sta Op Tegen Kanker vanuit het Rotterdamse nieuwe Luxor Theater gepresenteerd door Lucille Werner en Frits Sissing heeft ruim 30.000 nieuwe donateurs opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding. Mooi dat het weer zoveel donateurs heeft gebracht, maar dat moeten er nog veel meer worden. Dus sta ook op voor het leven en steun kankeronderzoek. Wordt donateur voor vijf euro per maand of stort een eenmalige donatie op de bankrekening van KWF Kankerbestrijding. Ik sta ook op tegen kanker, want ook ik heb dierbare en vrienden verloren aan deze vreselijke ziekte. Klik anders voor meer informatie op het logo van KWF boven aan deze website.

Terug komende op wat ik hier schreef op 15-11 jl, betreffende o.a. Waar ligt nou dat kabeltje? Ik weet niet of het tegenwoordig ligt aan de Participatie maatschappij van heden, maar hoeveel keren moeten burgers/bewoners nou contact opnemen met diversen gemeentelijke diensten om de straatverlichting weer aan de gang te kunnen krijgen. Ben nu toch zelf al enkele weken bezig om dit voor elkaar te krijgen, ook andere bewoners hebben hier al meerdere keren over gebeld met 14010 zelf meerdere keren gesproken met Team Openbare Verlichting 4898655, mijn email aan de Burgemeester was door gestuurd aan de directeur Cluster Stadsbeheer en steeds gebeurd het dat de straatverlichting het dan wel en dan weer niet doet. Afgelopen avond ontving ik weer een aantal WhatApp berichten hierover van bewoners, hierop gereageerd met de mededeling dat ik na een groot aantal weken hier ook schijtziek van wordt en dat ze zich maar in het vervolg moeten vervoegen bij 14010 of Team Openbare Verlichting 4898655. Ik ben er een beetje klaar mee, met dank ook aan de firma Stedin, die naar het schijnt grote moeite te hebben met het zoeken naar een kabeltje.

 

15-11-2014

Waar gaat het heen?

Het wordt steeds gekker in ons kikkerlandje, hoogst irritant heb ik de hele discussie gevonden over Zwarte Piet, ja we hebben het hier over een kinderfeest wat al eeuwen bestaat, maar de discussie over hoe Zwarte Piet eruit moet zien wordt gevoerd door mensen die wellicht allang vergeten zijn dat ze zelf kind waren. De fractie voorzitter Nourdin El Quali van de lokale partij Nida in Rotterdam, zei op een discussie avond vorige week “Zwarte Piet is een erfenis van een achterlijke tijd en een achterlijke cultuur” El Ouali ziet het liefst dat de Rotterdamse Piet wordt aangepast. Ik zou tegen de heer EL Quali willen zeggen, laat onze cultuur en oude tradities gewoon in stand, want er zijn veel andere dingen waarover u zich als gekozen volksvertegenwoordiger druk zou moeten maken. De hele zwarte Pieten discussie is begonnen door een VN werkgroep met o.a. mevrouw Verene Shepherd die kwamen vertellen dat ze vonden, dat Zwarte Piet racistisch is. Uit reacties op Internet heb ik begrepen dat mevrouw zeurpiet Sherpard helemaal geen VN gezant is, maar de boel lekker aan het ophitsen is geweest, ten bate van eigen glorie. Zit mezelf af te vragen hoever heb het kunnen komen, dat speciale undercover pieten in Gouda (Het gaat om agenten van speciale aanhoudingseenheden) vermomd als Zwarte Piet Sinterklaas moeten beveiligen. Rotterdam heeft vandaag laten zien, dat het om een kinderfeest ging, zonder problemen.

Nationale herdenking vlucht MH17.

Op maandag 10 november was in de RAI in Amsterdam de Nationale herdenking van vlucht MH17, waarbij men stil stond bij de dood van de 298 personen die op 17 juli om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines werd neergeschoten. Tijdens de ceremonie kwamen nabestaanden aan het woord en werden de namen van alle 298 slachtoffers voorgelezen. Het was een mooie en zeer waardige herdenking, waarbij meer dan zestien honderd mensen aanwezig waren en miljoenen via de tv de ceremonie gevolg hebben.

Raadvergadering 11 November

Na een marathonzitting van meer dan achttien uur stemde de Rotterdamse gemeenteraad in met de begroting voor volgend jaar. De voltallige oppositie stemde tegen, met uitzondering van de eenmansfractie van ChristenUnie/SGP, waardoor het voorstel van het college, Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA met 24 stemmen werd aangenomen.

Ik heb de vergadering een groot aantal uren gevolgd via Internet, zou dit normaal gedaan hebben vanaf de publieke tribune van het Stadhuis, maar mensen lief wat een retoriek vandaag aan de dag daar tijdens vergaderingen, dit heeft mij doen besluiten het via Internet te bekijken, zodat ik zo af en toe bepaalde fracties daar gewoon even kan overslaan.

Waar ligt nou dat kabeltje?

Ja dat is een vraag die bewoners bij ons zich al anderhalf jaar afvragen? Wat is er in feite aan de hand? De buitenverlichting laat het regelmatig afweten en hebben hierover al heel wat klachten over ingediend, zover ik het tot nu toe heb begrepen zit er ergens in de straat een kabel die niet helemaal goed is. Stedin en Joulz hebben vorig jaar al graafwerkzaamheden gedaan en een van die mensen vertelde mij toen, dat ze een noodreparatie gingen uitvoeren en dat later dan de kabel vervangen moest gaan worden. Ondanks de noodreparatie komt het regelmatig voor dat een behoorlijk aantal lantaarnpalen niet branden. Via de APP BuitenBeter van de gemeente dit meerdere malen doorgegeven, ook via 14010. Op 14-10 schreef ik hier, dat ik op 19-10 jl een e-mail stuurde aan Hennie van Schaik (Vicevoorzitter Gebiedscommissie Centrum) hierover en dat die zelfde avond er weer licht was in de duisternis. Helaas was dit maar van korte duur en dus weer aan het bellen en mailen geweest. In het kader van Wijkveiligheid teneinde raad maar een mail gestuurd, ook aan onze Burgemeester en vanaf die tijd brandt weer de buitenverlichting op een stuk of zeven buitenlantaarns na. Nou maar hopen dat men de kapotte kabel snel kunnen vinden. Ik weet dat wij niet de enigste wijk in Rotterdam zijn die problemen hebben en dat het regelmatig voorkomt dat er storingen zijn aan het openbare netwerk.         (op 17-11 was er nog meer licht, de zeven buitenlantaarns die nog buitenwerking waren, branden die avond ook weer) De email welke ik had verzonden aan de Burgemeester was door gestuurd aan de, directeur Cluster Stadsbeheer.

 

09-11-2014

Het blijf maar..............

Nederland ontving een naheffing van de Europese Unie van 642 miljoen euro. Vrijwel de gehele oppositie in de Tweede Kamer eiste uitleg van het kabinet over de naheffing. Het kabinet vertelde eerder dit jaar nog dat dat het wel los zou lopen met de afdracht. Toch wel een aardig bedrag die 642 miljoen, als je je bedenkt dat Nederland al ongeveer 6 miljard elk jaar afdraagt. Het is maar weer afwachten, want Rutte zegt alles 'tot op de bodem te willen uitzoeken' en je weet wellicht wel wat hij daarmee bedoeld te zeggen, denk gewoon maar eens terug aan de duizend euro uit zijn verkiezingsprogramma. Een versobering van het ontslagrecht en bij ontslag minder maanden WW dat staat een gewone werknemer te wachten, maar dit geldt niet voor iedereen. Als politici aftreden op hun 57ste, hebben ze tijdens de 10 jaar tot hun pensioen recht op wachtgeld, Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) had hiervoor een wetsvoorstel gemaakt om dit te beperken tot maximaal vijf jaar, maar heeft onverwachts zijn eigen voorstel ingetrokken, dit tot verrassing van de Tweede Kamer, daar een meerderheid voor het voorstel was. Ook bij de belastingdienst blijf het aanrommelen, binnenkort ontvangen tussen de vijf en 6 miljoen mensen een naheffing, dit na eerder gedoe met de kinderopvangtoeslag. Ja die 642 miljoen die betaald moeten worden aan de Europese Unie moeten tenslotte ergens vandaan komen toch? Kabinet Rutte, leuker kunnen we het niet maken, wel steeds gekker. Soms lees je op internet berichten, waarvan je denk lees ik het nou goed? Zo stond daar een bericht van Wethouder Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) "Adopteer een vuilcontainer!" in eerste instantie dacht ik de wethouder heeft net als vele onder ons, een beetje last gehad van de warme dagen in de afgelopen tijd. Maar niets is minder waar, hiermee lijkt men een oplossing gevonden te hebben voor een schonere stad. Zowel bewoners als winkeliers kunnen o.a in de wijken Delfshaven en Charlois een vuilcontainer adopteren. Vanaf 2015 moet het mogelijk zijn om in heel Rotterdam een vuilcontainer te adopteren. Van een ander bericht op het net, kreeg ik toch wel een fijn gevoel in deze aankomende donkere dagen, Rotterdam krijgt niet een hele grote Kerstboom in de stad, maar dit jaar zelfs twee. Daar heeft de gebiedscommissie Centrum, onder leiding van Hennie van Schaik (Leefbaar Rotterdam) voor gezorgd. Een van de bomen komt zoals elk jaar voor het Stadhuis en de andere voor het Centraal Station. Goed dat er mensen zijn geweest die een traditie van ruim 50 jaar in stand hebben weten te houden, dit ondanks het feit dat de Noorse stad Oslo als jaarlijkse sponsor van de boom voor het Stadhuis zich heeft terug getrokken.

Zwarte Piet? Ja wie kent hem niet?

Zwarte Piet blijft zwart. Bij de lokale intochten op 15 en 22 november zijn overwegend donkergekleurde Pieten te zien. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS en de regionale omroepen in 211 dorpen en steden. In 193 daarvan verandert niets.

Fijn weekend verder.

 

21-10-2014

EN TOEN WAS ER LICHT.

Ruim vier weken geleden melde ik via de app BeterBuiten dat diversen lantaarnpalen in onze straat het niet deden. Met de app Beterbuiten zou door verbeteringen in de techniek meldingen nu automatisch terecht komen in het meldingsysteem van de gemeente en daardoor zou de gemeente minder werk hebben aan de verwerking van de meldingen en dit kosten zou besparen. Nou inderdaad het werkte, maar niet zoals je zou mogen gaan verwachten. Kreeg keurig netjes een e-mail dat mijn klacht was geregisterd en wanneer ik nog vragen zou hebben contact kon opnemen met Team Openbare Verlichting. Na een dag of vijf, maar eens contact opgenomen met het Team Openbare Verlichting en gevraagd wanneer men dacht dat de verlichting het weer zou gaan doen. uh ja wanneer?? nou uw klacht is doorgegeven aan Stedin. Zou later hierover terug gebeld worden, NIET DUS. Donderdag 16-10 nog maar eens gebeld en het bleek dat er meerde meldingen binnen waren gekomen en men niet begreep waarom de klachten nog niet waren verholpen. Zondagavond 19-10 jl stuurde ik Hennie van Schaik (Vicevoorzitter Gebiedscommissie Centrum) hierover een e-mail en geloof het of niet, maar de buitenlantaarns branden sinds afgelopen maandag weer als van ouds.

 

27-09-2014

NEE HOOR IK BEN ER NOG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hierbij wil ik aan de bezoekers van de site laten weten dat ik niet geëmigreerd ben of wat dan ook, dit naar aanleiding van de ontvangen email berichten. Ik weet het beste bezoekers, het is alweer een tijdje gelden dat ik iets hier geschreven heb, maar door een groot aantal gebeurtenissen in de afgelopen tijd is het daar niet van gekomen. Behoorlijk aangeslagen was ik door wat er gebeurde op 17 juli jl, namelijk het neerhalen van een Boeing 777-300 van Malaysia Airlines de MH17 boven Oekraïne, waarbij alle inzittende en bemanningsleden omkwamen. Een gebeurtenis die nog op het netvlies staat en waarbij ik nog bijna dagelijks moet denken aan het onbeschrijfelijke verdriet bij de nabestaanden. Ook wil ik nog even terug grijpen naar wat ons allemaal boven het hoofd gaat hangen, dan bedoel ik de kabinetsplannen welke op Prinsjesdag gepresenteerd werden. De zorgpremie en het verplichte eigen risico gaan WEER omhoog, ook de ouderen zijn weer de klos, hun aanvullend pensioen zal gekort worden. Daar tegenover staat dat onze Koning er 6000 euro bij krijgt en dat de uitkering voor Koningin Máxima ligt stijgt met 2000 euro. Laat ik over de andere kosten voor ons Koningshuis maar het zwijgen toe doen, laat duidelijk zijn dat ik niets tegen ons Koningshuis heb en dat de bedragen die ze erbij krijgen toch pineut zijn, maar onze ouderen gaan er weer op achteruit en zouden blij zijn als ze er enkele tientjes erbij zouden krijgen, maar we hebben nou eenmaal veel ouderen in ons land en die zijn makkelijk te pakken, het kabinet Rutte weet dat ouderen niet zo makkelijk de straat op zullen gaan om te protesteren, maar wellicht dat dit toch de hoogste tijd wordt, al zal ook Rutte daar niet zo snel wakker van liggen denk ik. Je vraag je soms af in wat voor land we eigenlijk nog wonen? Het kabinet heeft beslist om militair te gaan meedoen aan een internationale strijd tegen IS en is daardoor het risico op aanslagen in en tegen ons land toegenomen, militairen, douaniers en ja zelfs politieagenten wordt aangeraden om buiten werktijd en in het openbaar vervoer geen uniform te dragen. In de media zegt; Minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten, Iedereen moet gewoon normaal leven, normaal de dingen doen die nodig zijn. Normaal naar de film gaan, naar het voetbal, naar de stad. Met de metro, met de bus en de trein gaan. Lekker hoor normaal doen, als je maar geen uniform draagt.

Nog even iets van een andere orde waar ik mij ook aan geïrriteerd heb, is de hele zwarte pieten discussie. Sint-Nicolaas liedjes moeten herschreven worden. Iemand schreef mij, ja meneer de nieuwe tijd, zijn vrouw had tegen hem gezegd, aan mijn hoela (wat die laatste opmerking nou is weet ik ook niet) maar zij bleef in ieder geval gewoon de liedjes zingen met haar klein kinderen, zoals ze altijd al waren en zijn. Omdat ze als zo vele in dit land vindt dat we in dit land een beetje van het padje zijn geraakt. Ik zelf zou zeggen gaan we nou ook al klagen over een traditie die al honderden jaren oud is? Laten we ons maar eens druk gaan maken, dat onze ouderen niet meer in een bejaardenhuis opgenomen kunnen worden, lijkt mijn meer iets om ons druk over te maken, tenslotte hopen we allemaal oud te mogen/kunnen worden.

Ik wens iedereen een veilig en goed weekend verder.

 

18-07-2014

De wereld maar vooral Nederland was gisterenmiddag verbijsterd, toen men vernam dat boven het oosten van Oekraïne een Boeing 777-300 van Malaysia Airlines de MH17 met 283 passagiers en 15 bemanningsleden aan boord was gecrasht. Het vliegtuig was onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. De eerste berichtgevingen waren dat tientallen Nederlanders om het leven waren gekomen, nu is gebleken dat minstens 189 Nederlandse passagiers hierbij het leven hebben gelaten. Onder de passagiers waren ook Australiërs, Maleisiërs, Indonesiërs, Britten, Duitsers, Belgen, Filipijnen en 1 Canadees. Onder de Nederlandse slachtoffers ook Jenny Loh, eigenaresse van de restaurants Asian Glories en Dim Daily uit Rotterdam, die samen met haar man Shun Po Fan en haar moeder in het vliegtuig zaten. Uiteraard wens ik alle nabestaanden, vrienden en kennissen van de slachtoffers heel veel sterkte, in het bijzonder Kevin de zoon van Jenny en Popo Fan. Op een persconferentie vertelde Minister Opstelten (veiligheid en Justitie) vandaag dat het vliegtuig hoogstwaarschijnlijk is neergeschoten.

 

15-07-2014

De afgelopen weken is het niet voorgekomen dat ik een snoekbaars aan de Maas heb kunnen vangen. Ik bedoel dus een snoekbaars en geen snoekbaarsje, want de kleintjes waren er wel maar die gaan dan ook direct terug het water in. Maar gelukkig stond mijn favoriete haringkraam nog op de Nieuwe Binnenweg (op het pleintje tussen de Josephstraat en de Van Speykstraat) en ben ik dus maar een paar van die heerlijk, vers van het mes bij Barbara wezen eten en opwezen halen. Bij een van mijn bezoeken aldaar kwam ik in gesprek met iemand die langs de kraam, kwam lopen en hoorde zeggen, Nou hoe lekker en gezond de haring ook mag zijn, ik krijg ze niet weg. Wat schetst mijn verbazing toen ik twee dagen later weer daar kwam langslopen, diezelfde persoon die zoals hij eerder vertelde 'ze niet weg te kunnen krijgen' stond te genieten van twee haringen (ja twee) en tijdens het korte gesprekje wat we hadden vertelde hij, dat een kennis hem de avond ervoor had verteld dat haring zo gezond is en vol zit met omega-3 vetzuren, die een gunstig effecten hebben op het hart en het bloedvatenstelsel. Nou meneer u heeft niets te veel gezegd toen u bij mijn opmerking 'ik krijg ze niet weg' vertelde regelmatig wat haring te eten en bestelde nogmaals twee haringen bij Barbara. Bij het weggaan zei ik nog tegen hem, lachen is gezond, maar haring ook.

 

13-07-2014

Een koe in z'n kont kijken.

De afgelopen weken hebben we naar mooie en minder mooie voetbalwetstrijden kunnen kijken tijdens de wereldkampioenschappen vanuit Brazilië. Nederland speelde gisterenavond voor de derde of vierde plaats in wat men noemt de troostfinale tegen gastland Brazilië. Ondanks dat Oranje de grote teleurstelling van de verloren wedstrijd in de halve finale tegen Argentinië nog maar net had kunnen verwerken, scoorde Oranje drie doelpunten tegen Brazilië en zo werd het dus 3-0 voor Nederland. Natuurlijk hebben vele voetbalanalisten? hun bedenkingen geuit en zich afgevraagd waarom Van Gaal niet in de wedstrijd tegen Argentinië, keeper Krul voor Cillessen had ingebracht, terwijl het einde van de wedstrijd inzicht was en het nog steeds 0-0 stond. Maar Van Gaal had bij de derde wissel in de verlening al Klaas Jan Huntelaar voor Robin van Persie ingebracht en was het niet meer mogelijk om keeper Krul in het doel te zetten. De grote vraag zal altijd blijven, hoeveel strafschoppen zou Krul er gehouden hebben? Het is zoals van Gaal heeft gezegd tijdens een interview 'Het is een koe in zo'n kont kijken' Zelf ben ik van mening dat Oranje boven verwachtingen heeft gepresteerd. Ook kreeg Oranje van de achtergebleven Brazilianen in het stadion gisteravond tijdens de ereronde een staande ovatie. Vanavond de WK finale tussen Argentinië en Duitsland, waarbij ik denk dat Duitsland wereldkampioen zal worden. 

 

26-06-2014

Een gebed zonder einde? met toch licht aan het eind van de tunnel?

Half Maart jl, werd ik uitgenodigd voor een vergadering welke plaats vond op 8 april in het kader van wijkveiligheid, waarbij ook aanwezig zou zijn de wijkmanager (dhr Biesheuvel) van Woonstad Rotterdam, die een verhaal zou komen vertellen hoe mooi sommige binnentuinen in het Oude Westen opgeknapt waren in de afgelopen tijd. Tijdens de vergadering vroeg ik het woord en nodigde ik hem uit om eens naar onze binnentuin/terrein te komen kijken, daar vele bewoners vonden dat het bij ons maar slecht gesteld was met een aantal zaken. Een aantal jaren geleden was al eerder beloofd dat er wat aan het binnenterrein gedaan zou worden, daar op sommige stukken verzakkingen te constateren zijn van ruim tien centimeter, de bestrating ligt er schots en schreef bij. Ongeveer veertien dagen na de uitnodiging belde dhr Biesheuvel op voor een afspraak. Samen met Paula Suijkens (coördinator wijkbeheer Woonstad) kwam hij kijken en hebben de situatie gezamenlijk bekeken. Er kwam een addertje onder het gras vandaan, omdat men niet de overtuiging had dat het binnenterrein/tuin op grond gevestigd was welke toebehoorde aan Woonstad, afgesproken werd dat men dit zou gaan uitzoeken en ik hiervan op de hoogte gebracht zou worden. Later vernam ik inderdaad dat de grond op het binnenterrein van de Gemeente bleek te zijn. Uiteraard was ik hierover stomverbaasd, daar al menige keren door iemand anders van Woonstad ons was verteld, dat men het binnenterrein zou gaan ophogen en wij als bewoners ook niet beter wisten dat ook het binnenterrein/tuin van Woonstad was, met andere woorden hadden de bewoners al lang en breed in overleg kunnen zijn met de Gemeente. Wel werd duidelijk dat de grond onder de toegangspoorten welke naar het binnenterrein/tuin lopen van Woonstad was, ook daar is het hard nodig dat er opgehoogd wordt, het is daar niet veel beter dan op het binnenterrein/tuin. Uiteraard wilde men vanuit Woonstad hieraan wel wat doen, maar dan zou door de Gemeente eerst het andere gedaan moeten worden. Tevens hadden een aantal bewoners en ik zelf op het verlanglijstje staan, of er niet eens wat gedaan kon worden aan de toegangspoorten opzicht. Na een aantal klachten hierover doorgesproken te hebben met dhr Biesheuvel en mevrouw Suijkens, vroeg men of ik hierover bepaalde ideeën had en dit eventueel later aan hen bekend wilde maken. Ideeën had ik al enige tijd hierover, maar wilde dan toch ook nog overleggen met wat andere bewoners om te horen welke ideeën hierover bij hun bestonden, ik maakte hiervoor een tekeningetje en na uitleg konden de anderen bewoners hiermee instemmen. Echter zag ik op een gegeven moment de aannemer die werk uitvoer voor Woonstad in de wijk, op de bestaande toegangspoorten enkele geperforeerde platen kwam zetten (was het nou maar over de gehele breedte van het toegangshek gedaan, dan had ik dat nog enigszins kunnen begrijpen) Uiteraard vroeg ik aan mede bewoners of men op de hoogte is geweest dat er iets zou gebeuren aan de toegangshekken, niemand bleek hierover geïnformeerd te zijn. Volgens mij kon het op de manier zoals het nu gebeurd was, ook nooit de bedoeling geweest zijn. Navraag bij Woonstad leerde mij dat het niet helemaal volgens afspraak uitgevoerd was. Op mijn vraag aan de heren van de aannemer of dit niet anders had gekund kreeg ik een zeer negatieve reactie. En ben ik met mijn fotocamera de wijk ingegaan en elders gekeken hoe men het daar had gedaan. Nou dat zag er wel even anders uit en de gemaakte foto´s direct toegezonden per e/mail aan Woonstad. De bewoners hadden maar een woord over, voor het uitgevoerde werk "Broddelwerk" eerste klas. Mede naar aanleiding van de verzonden foto's kwam enige dagen later een kleine delegatie van Woonstad kijken en zag aan hun gezichten dat men hier zelf ook niet helemaal blij van werden. Mijn voorstel en van andere bewoners was om het totale hekwerk te vervangen en wel zoals ik het op tekening had uitgedacht. Natuurlijk gaat dat wel het een en ander kosten en momenteel was er weinig tot geen budget voor en zou eventueel meegenomen (kunnen) worden in het planmatig onderhoud van 2015, wordt vervolg: Wat moesten we nou aan met het binnenterrein? Daar ik bij telefonische navraag niet verder kwam, maar de Gebiedscommissie gebeld en een afspraak gemaakt met hen om eens langs te komen, hierop hebben we als bewoners niet lang hoeven te wachten want vorige week dinsdag kwamen al een aantal leden langs en hebben we onze vragen kunnen stellen, hopen binnen afzienbare tijd te mogen vernemen welke dienst van de Gemeente bereid is om het binnenterrein op te komen hogen, zodat er ook weer normaal gelopen kan worden daar. Ook dat wordt vervolg.

 

17-06-2014

Al weer vijf dagen mogen ze verkocht worden, de nieuwe haring en zoals elk voorgaande jaar was de weg naar mijn favoriete viskraam snel gevonden. Natuurlijk zijn er vele viskramen in onze stad te vinden, maar waar zijn ze het lekkers? Nou ja dat is natuurlijk ook afhankelijk hoe deze worden schoongemaakt en of ze vers van het mes zijn, want ik zie nog weleens dat ze vooraf schoongemaakt in een grote schaal kant en klaar liggen te wachten om verkocht te worden. En ja, ik wil ze nou eenmaal schoongemaakt hebben terwijl ik erbij staat, dus zogezegd vers van het mes. Kom al jaar en dag bij viskraam Nieuwe Binnenweg (welke staat op het pleintje tussen de Josephstraat en de Van Speykstraat) In de viskraam staat Barbara haar haring schoon te maken, de haring is heerlijk vet en van een zeer goede kwaliteit.

 

09-06-2014

Roparun 2014

Met bewondering en vooral heel veel respect voor de deelnemers heb ik vanmiddag staan te kijken, op de Coolsingel naar de binnenkomst van de teams die mee hebben gelopen tijdens de estafette loop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Afgelopen zaterdagmiddag gingen meer dan 300 teams met ruim 8000 lopers, begeleiders, verzorgers en honderden andere vrijwilligers van start en vertrokken richting Rotterdam. En dat maar met een doel, zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Nogmaals heel veel respect voor de deelnemers en uiteraard de organisatie van de Roparun.

 

08-06-2014

Nog steeds ontvang ik reacties op hetgeen ik op 10-05 jl, schreef over o.a. de Europese verkiezingen en het waarom ik daarbij blanco zou stemmen en ook inderdaad heb gedaan. Wellicht was het niet duidelijk, maar ben geenszins tegen Europa, maar wel tegen een geldverslingerende organisatie als de Europese Unie en dan vooral ook tegen het onleesbare stuk wat de Europese grondwet heet en hoe die tot stand is gekomen in Nederland. De dames en heren politici bedachten voor Nederland een raadplegend referendum, dit naar mijn mening toen al om de mensen een rad voor hun ogen te kunnen draaien, want een raadplegend referendum heeft totaal geen inhoud en is in feite helemaal zinloos, want niemand ook onze regering hebben zich hieraan te houden. Op 1 juni 2005 was het dan zover en werd het raadplegend referendum gehouden, meer dan 60% van de kiezers stemde tegen. Uiteindelijk moest de Tweede en Eerste Kamer hierover een beslissing nemen, het werd een JA, met enige aanpassingen. De campagnes door de politieke voorstanders werden toen hard gespeeld, ze kwamen met allerlei argumenten om het volk maar naar de stembus te lokken. Bijna hilarisch toen ik toenmalig Minister Brinkhorst hoorde roepen, als men in Nederland NEE zou stemmen "HET LICHT ZOU UIT GAAN". Nou het werd dus een NEE en het licht is daarna gewoon blijven branden. In de grondwet werd vastgelegd, dat het heen en weerreizen tussen Brussel en Straatsburg, om te kunnen vergaderen bleef bestaan. Wat hebben we nou gehad aan het raadplegend referendum? Behoorlijk wat kosten om het te kunnen houden en een doekje voor het bloeden, dat wel natuurlijk.

 

03-06-2014

Na de problemen rond de benoeming van Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam) als wethouder in het nieuwe college van Rotterdam schijnt de rust in de partij te zijn teruggekeerd, gisteren avond is de 48 jarige Luuk Wilson benoemd tot nieuwe fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Deze benoeming was nodig, na de benoeming van Joost Eerdmans tot wethouder. De 48-jarige Wilson is financieel adviseur, tot begin dit jaar was hij deelraadvoorzitter in de voormalige deelgemeente ijsselmonde en zit sinds ruim twee maanden voor de partij in de Rotterdamse gemeenteraad.

 

29-05-2014

Even een aantal dagen een time-out gehad, mede gelet op het feit dat ik enige weken geleden bij mijn tandarts een wortelkanaalbehandeling had gehad, waarna er een behoorlijk ontsteking optrad. Maar met een goede antibiotica kuur is het weer enigszins goed gekomen en schrijf ik hier weer een stukje. Op 22-05 jl, had ik geschreven dat de partij 50Plus als nieuwkomer in het Europese parlement zou komen, helaas is het 50Plus niet gelukt om de kiesdrempel te halen en dus geen zetel. De opkomst voor de EU verkiezingen in Rotterdam waren dramatisch laag, slechts 28 procent opkomst, dat was de één na laagste opkomst bij de Europese verkiezingen. De PVV kreeg negentien procent van de stemmen en werd daarmee de grootste in Rotterdam. Toch waren het minder stemmen dan bij de vorige EU verkiezingen want toen behaalde die patij 23 procent van de stemmen. De landelijke opkomst was ongeveer hetzelfde als vijf jaar geleden, rond de 38 procent. Mensen krijgen beduidend minder interesse in het politieke gebeuren en dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, als je kijkt wat er allemaal gebeurd in dit land. Een nationale regering die er bij tijd en wijle een potje er van maken. Burgers totaal geen vertrouwen meer hebben in de regentenklasse, want als je het slecht heb gedaan in de politiek, dan zijn er daarna altijd wel mooie en goed betaalde baantje voor hen, voorbeelden zijn er meer dan genoeg. Bijna dagelijks kunnen we lezen in de media dat de economie weer aantrek, maar uit cijfers van het CBS blijkt dat in het eerste kwartaal het aantal bijstandsuitkeringen met 13.000 steeg tot 426.000 en dat is sinds eind jaren 90 niet meer gebeurd. Voor 50 plussers is het bijna niet meer mogelijk om aan werk te komen, wat betekend dat een hele generatie zo goed als afgeschreven is. Vele malen is er gerommel in de Tweede kamer, nu weer bij de Ouderen partij 50Plus. Naar het schijnt is er een 'onherstelbare vertrouwensbreuk' opgetreden tussen de twee leden Norbert Klein en Martine Baay. Mensen die hadden verwacht dat het kabinet de accijnsverhogingen op diesel en lpg zou terug draaien komen bedrogen uit, wel zal het kabinet wellicht 500 miljoen extra uittrekken voor ontwikkelingshulp.

 

22-05-2014

De opkomst voor de verkiezingen vandaag lag landelijk iets boven de opkomst van vijf jaar geleden. Hoe dat in Rotterdam is verlopen, wordt maandag 26 mei bekend. Naar het zich laat aanzien is D66 de grootse winnaar geworden en heeft de PVV veel zetels verloren. Nieuwkomer in het parlement is o.a. 50Plus met een zetel.

 

 

21-05-2014

Gisteravond was fractieberaad bij Leefbaar Rotterdam vanwege wat onder de Rotterdammers wordt genoemd de 'wethouderscoup' van Ronald Schneider. Zelf praat hij met niemand en een overleg (op een geheime locatie) werd na enige uren afgebroken zonder enig resultaat. Joost Eerdmans had de fractie bijeengeroepen, zodat iedereen kon zeggen wat er gezegd moest worden. Morgen zal met twee externe mediators geprobeerd worden om het onderlinge vertrouwen te kunnen herstellen. Sommige mensen die ik vandaag zelf heb gesproken vinden het onbegrijpelijk hoe iets dergelijks heeft kunnen gebeuren, men vroeg zich af welke mensen binnen Leefbaar de dienst uitmaken. En of ze dat nou niet eerder hebben kunnen zien aankomen. Een van hem zei, ja Gerard een dag voor de raadsvergadering vertelde jij al, dat dit kon gaan gebeuren, een vooruitziende gedachte of zo? Nee niet echt vertelde ik, maar wellicht enige kijk op het politieke gebeuren en het ons kent ons principe. Het bevreemde mij om te hebben kunnen lezen dat Ronald Schneider zeker naar het fractieberaad zou komen, maar aan het eind van de middag liet weten niet te komen, omdat hij een afscheidsetentje had met collega's met wie hij de afgelopen jaren in een commissie had gezeten. Ook op zijn tweede officiële werkdag op het stadhuis was Schneider niet aanwezig. Echt onbegrijpelijk heb ik het gevonden dat Schneider niet aanwezig was bij het fractieberaad, want over welke crisis hebben we het? juist ja de crisis bij Leefbaar waar hij een van de hoofdpersonen in is. Te hopen is dat deze vertrouwenscrisis snel tot een oplossing komt, want de stad moet bestuurd worden.

 

20-05-2014

Als je coup maar goed zit.

Op 15-05 jl, feliciteerde ik hier Ronald Schneider met zijn benoeming als wethouder in het nieuwe college van Rotterdam, wat ik mij de afgelopen dagen heb zitten afvragen? of deze felicitatie wel in feite terecht was, gezien nu achteraf gebleken is dat Schneider, vooraf in het geniep afspraken had gemaakt met verschillende oppositie partijen om niet Hoogveld maar hem te kunnen benoemen als wethouder. Ook enkele van zijn mede fractiegenoten stemde inderdaad tegen Hoogveld. Woensdag 14 mei, een dag voor de gemeenteraad vergadering had Schneider, volgens de oppositiepartijen SP en PvdA zijn medewerking toegezegd aan een opzetje om hem als wethouder in het college te loodsen en dus Hoogveld weg te stemmen. Een wel zeer ongelukkige start voor een nieuw college zou je denken en binnen de fractie van Leefbaar zal daar nog het nodige over gesproken worden dunk mij. Heeft Joost Eerdmans als nieuwe politiek leider (nu wethouder) van Leefbaar een inschatting fout gemaakt?  Of is de druk op hem om Hoogveld voor te dragen als wethouder te groot gebleken. Volgens Joost Eerdmans kan het nog dagen tot weken duren voordat alle neuzen binnen de fractie weer dezelfde richting op staan. Ik zou zeggen, kom op Joost en fractie jullie zijn nu toch al niet de kendoementaliteit vergeten? Dat het nog enkele dagen zou kunnen duren moet wel genoeg zijn, maar enkele weken is veel te lang. Een andere vraag is? Hoe zal Ronald Schneider zich voelen tussen de andere wethouders, mede gelet op het feit dat iedereen nu weet hoe hij heeft gehandeld om als wethouder benoemd te zijn. Denkbaar is dat de oppositie partijen die daar mede voor gezorgd hebben, iets terug verlangen. Nee een slechtere start voor dit nieuwe college had niet kunnen beginnen, maar daar zullen ook andere weer anders over denken wellicht.

Op 10-05 jl, schreef ik het een en ander over de verkiezingen voor het stemmen 22 mei op de Nederlandse leden voor het Europees Parlement, hierop ontving ik enkele reacties. Zoals ik eerder heb geschreven ga ik wel stemmen, maar zal een blanco stem uitbrengen. Het waarom blanco stemmen zal nagenoeg bekend zijn hoe ik denk over de Europese Unie. Ben wel voor Europa, maar tegen een geld verkwistende en ondemocratische organisatie als de Europese Unie.

 

15-05-2014

Bijna de gehele dag en gedeeltelijk de avond de gemeenteraadvergadering van vandaag gevolgd via internet. Uiteraard hadden de oppositie partijen behoorlijk wat kritiek op het coalitie akkoord welke kort geleden was gesloten tussen Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA. En dat is ook logisch en van alle tijden, want welke coalitie ook gevormd werden de afgelopen jaren alle kregen kritiek op hun voorstellen, mede gelet op het feit dat ze zelf niet de mogelijkheid hebben, om deel te nemen aan de vorming van een nieuw college van B&W, althans dat proefde ik zo nu en dan bij sommige oppositie partijen. De climax werd bereikt om ongeveer 19:00 uur toen er schriftelijk gestemd werd voor de benoemingen van de wethouders. Ik voelde aan (mijn boerenklompen) dat bij de oppositie grote twijfels waren gerezen aan de eventuele benoeming van kandidaat wethouder voor Leefbaar Rotterdam Ingeborg Hoogveld, maar de fractie van Leefbaar wilde de kandidatuur van Hoogveld niet intrekken en liet het op stemming aankomen. Na telling van de stemmen bleek dat Hoogveld maar zeventien stemmen had gekregen en Ronald Schneider (voormalig fractievoorzitter) ook Leefbaar kreeg er achtentwintig, Toen ik een beetje mee zat te rekenen moeten er dus ook een aantal raadsleden van Leefbaar tegen de voordracht zijn geweest van Hoogveld, dat zal voor Eerdmans een behoorlijke teleurstelling geweest zijn, of wist hij dat dit kon gaan gebeuren? Ingeborg Hoogveld werd dus geen wethouder maar Ronald Schneider. Het was duidelijk dat de oppositie veel moeite had met kandidaat wethouder Ingeborg Hoogveld van Leefbaar, mede gelet op het feit dat zij een relatie heeft met Marco Pastors, die directeur is van het Nationaal Programma op Zuid en Ingeborg als wethouder ook Stedelijke Ontwikkeling in haar portefeuille zou krijgen en daardoor dus deels de baas van Pastors zou worden en dit tot belangenverstrengeling zou kunnen leiden, aldus de oppositie. Ingeborg Hoogveld blijf wel aan als raadslid voor Leefbaar Rotterdam. Een ding vind ik wel erg jammer en dat is, dat er nu geen vrouwen als wethouder in het college van de stad zitting hebben, want ook D66 had alleen maar mannelijke kandidaten. Dat was in het vorige college wel anders. Maar bij Leefbaar Rotterdam hadden ze wellicht geen andere vrouwelijke kandidaat voor dit ambt. Overigs wil ik vanaf deze kant Ronald Schneider feliciteren met zijn benoeming, waarbij ik mij wel heb afgevraagd of hij daar niet bij geholpen is door verschillende oppositie partijen en enkele van zijn fractiegenoten? Ben dus erg benieuwd hoe dit binnen Leefbaar (familie) wordt opgelost.

Vrijdag 9 mei hebben Leefbaar 3B, CDA, D66 en ChristenUnie het concept coalitieakkoord  vastgesteld. Dit akkoord heeft de naam 'Samen aan de slag!' meegekregen. Beoogd wethouder voor Leefbaar 3B is dhr Simon Fortuyn, de broer van de vermoorde Pim Fortuyn, hiermee zet hij zijn eerste stappen in de politiek. Langs deze weg wens ik Simon veel succes.

 

14-05-2014
Op plein 1940-1945 bij het beeld 'De Verwoeste Stad' werd vandaag het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940 herdacht.

 

 

Na de twee minuten stilte klonken de kerkklokken in de stad even voor half twee, het tijdstip waarop de Duitsers de verwoestende luchtaanval op Rotterdam begonnen. De klokken luide even lang als dat het bombardement toen duurde.

 

13-05-2014

Gisterenavond was de derde vergadering van de Gebiedscommissie Rotterdam-Centrum en dacht bij mijzelf, ik zal daar maar eens even langs gaan om te kijken wie er nou allemaal in deze commissie zitting hebben en dus kennis te kunnen maken met hen. Nou dat kennismaken viel erg tegen, want de meeste leden waren geen onbekende voor mijn, behalve dan de Voorzitter en de Secretaris/Directeur van die club. Erg veel buurtbewoners waren er niet, deze ervaring deed ik ook soms op toen alles nog onder de Deelgemeente Rotterdam Centrum viel. De laatst genoemde werd vervangen door een Gebiedscommissie Rotterdam-Centrum en de leden verkozen gelijk met de Gemeenteraad verkiezingen op 19 maart jl. Een inspreker melde de commissieleden (uiteraard via de Voorzitter) dat mensen die zich melden bij de sociale dienst, van het kasje naar de muur gestuurd worden. En merkte later op dat men wel een half uur de tijd nam, om over het wel of niet een kerstboom voor het Centraal Station/Stadhuis te plaatsen door gingen praten, de Voorzitter vertelde dat men zeker de opmerking van de inspreker ter harte zou nemen en dit verder zouden gaan onderzoeken. Op alle onderwerpen die voor een gebied van belang zijn kan de gebiedscommissie het stadsbestuur gevraagd en ongevraagd adviseren. Kijk voor verdere informatie over taken van de Gebiedscommissies op www.rotterdam.nl/takenvandegebiedscommissie

 

12-05-2014

Vandaag werd bekend dat Adriaan Visser en Pex Langenberg de wethouders worden namens D66 in het Rotterdamse college. Visser krijgt de portefeuilles financiën, cultuur en sport, Langenberg haven, duurzaamheid, mobiliteit en personeel. Met deze twee erbij is het nieuwe college van Rotterdam compleet

 

10-05-2014

Zo weer een beetje rust in de tent, na alle verkiezingen, herdenkingen en nog wat meer. Gisteren presenteerde het nieuwe college van Rotterdam hun plannen voor de komende vier jaar, onder de noemer "met volle kracht Vooruit" Het nieuwe college wordt gevormd door Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA, de drie partijen hebben samen 23 van de 45 raadzetels. Joost Eerdmans (voormalig wethouder in Capelle a/d IJssel, voor Leefbaar Capelle) Ingeborg Hoogveld (voormalig dagelijks bestuurder van de deelgemeente Hoogvliet, Maarten Struijvenberg (In 2013 uitgeroepen tot Rotterdams politicus van het jaar) zijn voorgedragen om namens Leefbaar Rotterdam zitting te nemen in het nieuwe college.

Joost Eerdmans, wethouder Veiligheid & Handhaving, Buitenruimte, Dierenwelzijn en Bestuurlijke Vernieuwing, Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie en Ingeborg Hoogveld, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie.
Hugo de Jonge namens het CDA onderwijs, jeugd en zorg, D66 maakt later bekend wie namens hen in het college zitting zal nemen als wethouders.                 

Op 22 mei aanstaande kunnen we nog stemmen voor de Nederlandse leden voor het Europees Parlement. Zelf zal ik hiervoor blanco stemmen en daarvoor heb ik de navolgende argumenten; De Europese Grondwet is een onleesbaar stuk. Besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen. (dat is democratie) Dat betekent, wel dat het voor zal komen, dat de meerderheid van Europa ergens vóór is, terwijl de meerderheid in Nederland, misschien zelfs een hele grote meerderheid, tegen is. Het Europese parlement is een geld verkwistende organisatie. Iedere maand, vertrekt een hele karavaan EU politici van Brussel, met aanhang voor een weekje naar Frankrijk om daar te vergaderen. Elke maand rijden daarvoor zes verhuiswagens met ongeveer 3.700 stalen kisten met documenten de 450 kilometer van Brussel naar Straatsburg. De ruim 700 ambtenaren reizen per vliegtuig, trein of auto. Dat hele circus kost ca. 200 miljoen euro per jaar, toch van de gekke dat iedere maand zoveel euro's worden uitgegeven waar niemand iets aan heeft, uiteraard wordt er wel gepraat over een vaste vergader plaats, maar dat horen we ook al jaren. Ik hoor veel politici zeggen tegen de EU te zijn, maar wel kandidaat lijsten inleveren voor deelname aan deze verkiezingen, waarom? om toch een graantje mee te pikken uit de grote geldstromen aldaar? Ik zou zeggen, ze doen maar, niet met mijn stem.

Even nog ter informatie: Het (top) ambtenaren korps in Brussel ontvangen € 24.000 per maand, het basissalaris ligt tussen de € 16.000 en € 18.000 per maand, daarboven op komen nog toelages. Ook meer dan 5000 ambtenaren ontvangen maandelijks € 10.000 per maand. Topambtenaren gaan met hun 61e met pensioen. (en U?) en krijg deze een pensioentje van gemiddeld € 4.300. Het salaris van een Europarlementariër bedraagt € 7956,87 euro bruto per maand. Na aftrek van (Europese) belasting komt het nettobedrag uit op € 6200,72 euro per maand. Dat salaris wordt aangevuld met tal van vergoedingen. Zo zijn er vergoedingen voor reiskosten naar vergaderingen, kunnen leden jaarlijks € 4343 euro vergoed krijgen voor werk gerelateerde reizen en worden 24 heen- en terugreizen naar hun eigen lidstaat vergoed. Daarnaast is er een dagvergoeding van € 304.00 voor elke dag waarvoor de Europarlementariër vergaderd en daarvoor een presentielijst ondertekent. Daar komt nog een algemene kostenvergoeding van circa € 4300 euro per maand voor de huur van een kantoorruimte, telefoon- en portokosten en computers bij. Bovendien wordt van Europarlementariërs twee derde van hun medische kosten vergoed.

Krankzinnige salarissen worden gegeven, zo ontvangt EU President Van Rompuy en De president van de Europese Commissie Barosso, Drie honderd vijftig duizend euro per jaar, (ja u lees het goed, Drie honderd vijftig duizend euro per jaar) welke worden aangevuld met diversen vergoedingen. 

Nederland droeg in 2012 ca. 6,08 miljard euro af aan de EU. In hetzelfde jaar ontvingen we 2,12 miljard aan Europese steun. (Cijfers over 2013 kon ik niet vinden) Veel EU-landen zijn ontevreden over hoe de Europese Unie haar uitgaven bijhoudt. De Europese Unie kan vaak niet goed verantwoorden waar het geld aan is besteed. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van de Europese Rekenkamer, die ongeveer 800 personeelsleden in dienst heeft, waaronder vertalers, administratieve medewerkers en inspecteurs.

Ik wens U veel succes, bij het uitbrengen van uw stem op 22 mei aanstaande en wellicht goed dat U een klein beetje weet waar dan ook uw euro's blijven.

 

06-05-2014

Meerde foto's te zien op www.stichtingbeeldvanpim.nl

 

 

Gisteren 6 mei was de herdenking van de Moord op Pim Fortuyn (06-05-2002

Weer een groot aantal mensen die zich verzamelde op de Pim Fortuynplaats

Diversen sprekers waren aanwezig o.a. de heren Simon Fortuyn, de heer A. Reebergen, Pro Duiven (Oud LPF) en de heer Dick van Sluis, voorzitter vereniging Leefbaar Rotterdam

 

NOOIT VERGETEN, ZEGT ONS GEWETEN

 

 

 

 

04-05-2014

Om de website wat overzichtelijke te maken en te houden, heb ik een paar kleine aanpassingen doorgevoerd. Zo zijn de buttons over de afgelopen jaren (archief) 2007 t/m 2013 verwijderd, uiteraard zijn de toen geplaatste berichten wel bewaard, maar niet meer zichtbaar op de Internet site.

 

02-05-2014 Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens de demonstratie tegen de vrijlating van Volkert v.d. G. Het was een zeer waardige demonstratie. Met dank aan Simon Fortuyn en Hans Smolders e.v.a.

 

     

 

02-05-2014

De Stichting Beeld van Pim en Stichting Vrienden van Pim Fortuyn organiseren op dinsdag 6 mei 2014 wederom de herdenking van de moord op Pim Fortuyn.

 

Wij nodigen u uit aan deze dag een passende invulling te geven

 

Traditionele Busreis: Opgeven voor de busreis, zie onderstaande telefoonnummers. of per mail (Prijs van de bus nog nader te bepalen, afhankelijk van het aantal deelnemers)

09:30 uur Verzamelen bij het voormalige woonhuis van Pim Fortuyn aan het G.W. Burgerplein.

09:45 uur Vertrek bus vanaf het G.W. Burgerplein te Rotterdam.

12:00 uur Aankomst op Begraafplaats Westerveld te Driehuis. Bloemlegging, Sprekers: de heer A. Reebergen, namens Pro Duiven (Oud LPF) en de heer Jack Terrible, zanger,schrijver,kunstenaar uit Amersfoort

12:45 uur - 13:15 uur Pauze voor de lunch.

13:30 uur Vertrek bus vanuit Driehuis.

14:45 uur Aankomst Media Park Hilversum. Bloemlegging en Sprekers: o.a. mevrouw Fleur Agema, namens PVV (Oud LPF) en de heer A. Reebergen, namens Pro Duiven (Oud LPF)

15:30 uur Vertrek bus vanuit Hilversum.

16:45 uur Aankomst G.W. Burgerplein te Rotterdam.

Traditionele Stille Tocht.  

17:15 uur Start Stille Tocht (Route G.W. Burgerplein, Beukelsdijk, Weena, Coolsingel, Westblaak Korte Hoogstraat, Pim Fortuynplaats) Tijdens de Stille Tocht wordt 1 minuut stilte in acht genomen voor het Rotterdamse Stadhuis

17:45 uur Aankomst bij het standbeeld van Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat/Pim Fortuynplaats, Muziek en Sprekers: o.a. de heer K. Gollner

18:06 uur 1 minuut stilte.

18:07 uur Sprekers o.a. de heer Simon Fortuyn, de heer A. Reebergen, Pro Duiven (Oud LPF) en de heer Dick van Sluis, voorzitter vereniging Leefbaar Rotterdam, wethouder Leefbaar Capelle.

18:45 uur Bloemlegging en Muziek

Avondprogramma na de plechtigheid, nog nader te bepalen.

U kunt zich ook opgeven om op een van de locaties te spreken.

Indien u nog blijk van ondersteuning kenbaar wilt maken m.b.t. het behoud van de herdenkingen van Pim Fortuyn dan is dit mogelijk op:                ING: NL54INGB0000000794 t.n.v. Stichting Beeld van Pim te Rotterdam

Voor nadere informatie: Tel.nr: 020-6711531 / 06 30453551 en/of 06 16838590 e-mail: www.stichtingbeeldvanpim.nl , ov-pim@live.nl, www.herdenkpimfotuyn.nl

 

14-04-2014

Demonstratie tegen vrijlating Van der G. op 2 Mei

 1. De demonstratie wordt georganiseerd door Simon Fortuyn en zal plaatsvinden op vrijdag 2 mei. Deelnemers worden verzocht om vanaf 19:30 uur te verzamelen op het Stationsplein (CS), waarna de demonstratie zich rond 20:30 uur voortbeweegt richting het Kruisplein, Schouwburgplein, Korte Lijnbaan, Stadhuisplein, Coolsingel, Beursplein en uiteindelijk richting Korte Hoogstraat naar de Pim Fortuynplaats. Omstreeks 22:00 uur is de demonstratie afgelopen. Komt u met de auto dan kunt u parkeren onder het nieuwe centraal station.

  Aanmelden voor de demonstratie wordt op prijs gesteld en kan via www.demonstratietegenstrafkortingvolkert.nl

 

De Pim Fortuynplaats is gelegen waar het standbeeld van Pim Fortuyn staat

 

 

04-04-2014                                                                      

    

     2 mei 2014 Megademonstratie tegen de moordenaar van Pim Fortuyn

 
      
 
       Initiatiefnemer is Fortuyns oud chauffeur Hans Smolders en wordt in zijn actie gesteund door Fortuyns broer Simon.
       Via een speciale facebookpagina ('demonstratie Fortuyn') hebben zich al meer dan 1100 deelnemers gemeld.
       De route zal dezelfde zijn als op 10 mei 2002, toen liepen tienduizenden sympathisanten achter de lijkwagen aan.
       Smolders benadrukt dat de demonstratie geen herdenking wordt 'Het is een protest'
       Uiteraard wordt de actie ook ondersteund door Stichting Beeld van Pim en Leefbaar Rotterdam
 

Overige informatie volgt zo spoedig mogelijk

 

 

16-03-2014
De verwachtingen zijn dat de opkomst voor de Gemeenteraadsverkiezingen dit jaar zeer laag zal zijn. Ik denk dat dit mede de oorzaak is, van het beleid wat men in Den Haag de afgelopen jaren heeft gevoerd. De mensen in ons land zijn de mooie praatjes meer dan zat en hebben dus weinig tot geen vertrouwen meer in de politiek. Toch denk ik dat met deze aankomende Gemeenteraadsverkiezingen heel wat te kiezen valt in onze stad. Naar verwachting zal Leefbaar Rotterdam de grootse partij worden, maar met wie zullen ze een coalitie vormen, hopelijk niet met de PvdA toch? want dan zal er weinig tot niets veranderen. We hebben de afgelopen jaren gezien hoe de PvdA tegen bijna alle voorstellen van Leefbaar hebben gestemd, ondanks dat deze voorstellen soms beter waren voor de stad, naar mijn bescheiden mening. Het huidige stadsbestuur van PvdA,VVD,D66 en CDA heeft ruim een derde van de vooraf gestelde doelen niet gehaald. Nou ben ik zeker geen PvdA stemmer, maar het meest heb ik mij geërgerd aan de wijze waarop de PvdA is omgegaan met de klokkenluider over de islamitische internaten in onze stad.
Daarbij wil ik het nog niet eens hebben over de PvdA affaires die zich hebben afgespeeld in de deelgemeente Feijenoord, waaraan wel een zeer naar luchtje is blijven hangen.

Naast de acht zittende partijen in de raad zijn ook een aantal nieuwkomers, zoals de Rotterdamse Ouderen Partij (ROP), Seniorenpartij Rotterdam, en OPA,

Ik wens iedereen veel wijsheid als men het rode potlood gebruik en het juiste hokje rood kleurt.

 

 

11-02-2014

In de eerste plaats wil ik langs deze weg de bezoekers aan mijn site bedanken voor de ontvangen reacties welke ik ontving per email, op wat ik eerder hier heb geschreven op 27-01 jl, een van de vragen die ik ontving was, of ik wel zeker bekend was met het feit dat aan zittende raadsleden dispensatie was verlengd om ook na acht jaar weer verkiesbaar te kunnen zijn. Hierop is het antwoord JA, en dat moet volgens mijn ook geen probleem zijn, zeker wanneer gebleken is dat de bewuste kandidaat in zijn vorige termijn(en) heeft laten zien dat hij zijn werk als gekozen volksvertegenwoordiger in dienst heeft gesteld van de burgers. Uiteraard is het soms vreemd dat mensen dispensatie hebben verkregen waarvan je zou kunnen stellen hebben die het achteraf gezien dan zo goed gedaan of zijn hier andere zaken die een hoofdrol in spelen, soms denk ik dat het laatste het geval is, maar ja het is politiek toch!!!

Soms tenenkrommend heb ik gisteren en afgelopen nacht het debat van de Tweede Kamer zitten volgen, vooral de uitspraak van PvdA leider Samsom, die de motie van wantrouwen tegen Minister Plaaster 'volstrekt onbegrijpelijk' te hebben gevonden, volgens hem was er geen aanleiding voor een motie van wantrouwen. Plasterk vertelde de Kamer dat hij bij een volgende keer als het over de veiligheidsdiensten zou gaan, hij geen commentaar zal geven of hij moest zeker weten dat wat hij zeg waar zou zijn. Het niet informeren van de Tweede Kamer lag bij de Minister eind vorig jaar 'als een steen op de maag' In derde termijn diende D66 leider Pechtold een motie van wantrouwen in tegen de Minister Plasterk welke de steun kreeg van bijna de volledige oppositie, behalve de ChristenUnie en SGP. Minister Plasterk zag ook na de ingediende motie van wantrouwen geen aanleiding om op te stappen.

 

27-01-2014

Gemeenteraad verkiezingen19 maart aanstaande.

Als je sommige internet berichten lees valt er heel wat te kiezen op 19 maart aanstaande, maar is dat wel zo? Behalve op de gevestigde partijen doen er natuurlijk weer een groot aantal nieuwe partijen mee, waarbij je je kunt afvragen is het allemaal nog wel te overzien? Ook de Rotterdamse deelgemeentes houden op te bestaan en worden vervangen door gebiedscommissies, dus voor 19 maart krijg u als stemgerechtigde twee stempassen om te kunnen stemmen op leden voor de gemeenteraad en de gebiedscommissies. Het aantal leden voor een gebiedscommissie hangt af van de grootte van het gebied en kan liggen tussen de negen en de vijftien leden. Elke gebiedscommissie krijg een eigen directeur.

Met verbazing ontving ik het bericht (ook te lezen op de site van Leefbaar Rotterdam) dat Dries Mosch op een 27e (onverkiesbare) plaatst voor de gemeenteraad vermeld staat, van heel dichtbij heb ik mogen ervaren wat Dries Mosch heeft gedaan voor Leefbaar en de bewoners van onze stad. Dus wanneer u dan toch op Leefbaar Rotterdam gaat stemmen? lijst 2 kandidaat 27 Dries Mosch, ook zou dit kunnen gelden voor Hennie van Schaik (de ogen en oren op de Rotterdamse markt) lijst 2 kandidaat 25. Natuurlijk weet ik dat in de reglementen altijd al heeft gestaan, dat een raadslid na acht jaar niet meer verkiesbaar is. (Naar mijn bescheiden mening kan de verkiezingscommissie/bestuur hiervoor dispensatie verlengen of de regels aanpassen) Ik wil niets ten nadele schrijven over andere kandidaten(hoewel) die op de verkiezingslijst staan bij Leefbaar, maar heb uiteraard wel de kandidatenlijst goed bekeken en kan mijn niet aan de indruk onttrekken om te hebben kunnen constateren dat aan enige vriendjes/familie relaties geen gebrek is geweest, maar ja er valt dus heel wat te kiezen op 19 maart aanstaande. 

Rabella de Faria die enige jaren geleden wethouder was voor Leefbaar Rotterdam keert terug in de politiek als lijsttrekker voor de Rotterdamse Ouderen Partij (ROB) Uiteraard wens ik hierbij Rabella heel veel succes, want een goede ouderen partij is niet alleen belangrijk, maar van harte welkom in Rotterdam.

 

03-01-2014

Vanaf deze kant wens ik iedereen

een gelukkig en gezond 2014

 

01-01-2014